Taatelikakku

 Ehkä taatelikakku ohjeeni tulee hiukan myöhässä, mutta ei se haittaa. Kuivakakkuja voi kuitenkin syödä ympäri vuoden jos siltä tuntuu. Olen siis tosi rakastunut näihin taatelikakkuihin ja vähän eri kuorrutteella testaillut. Joskus ollut jopa kahvilikööriä joukossa. Riippuu toki aina minkälainen ruokabudjetti joululle on. Tällä kertaa tämän ihanan taatelikakun päälle pistin itsetehtyä kinuskikastiketta ja sulatettua tummaa suklaata.




Taatelikakku

250g Taateleita
2dl Kahvia 
1,5 dl Fariinisokeria
100g Vegaanista margariinia
2 dl Vegaanista jogurttia
4 dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
Ripaus suolaa

Kuorrutus:

100g Tummaa suklaata
2 dl Fariinisokeria
1 prk Kaurakermaa
Ripaus suolaa


1. Poista taateleista kivet, paloittele ja laita kattilaan. Lisää sekaan myös kahvi ja sokeri.
2. Keitä pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes taatelit ovat pehmenneet. 
3. Lisää joukkoon pehmennyt voi, vegaanijogurtti ja sekoita tasaisesti.
4. Yhdistä kuivat aineet taikinaan ja sekoita
5. Kaada voideltuun vuokaan
6. Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin verran tietysti uunista riippuen 
7. Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrutusta.
8. Sulata tummaa suklaata ja lisää kakun päälle. 
9. Pistä kattilaan fariinisokeri ja kaurakerma sekä suola. Kun seos alkaa kuplimaan vähennä hieman lämpöä liedeltä ja keitä 5-10 min.
10. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuin lisäät kakun päälle. 



Kommentit

Suositut tekstit