Vegaaninen omenatoscakakku

 Syyskuussa tuli tehtyä paljon kaikenlaisia omenareseptejä. Oli omenapaistosta, omenapiirakkaa, omenahilloa ja uutena omenatoscakakkua, jota testailin ensimmäistä kertaa. Oli vaikea löytää yhtä tiettyä reseptiä, joten tuunailin monesta eri reseptistä oman versioni.

Syksyllä saatiin muutamia kertoja omenoita. Niitä alkoi jossain vaiheessa olemaan niin paljon, että piti lopulta laittaa pakkaseen talteen, joista tein sitten omenasosetta tuorepuuroa varten. 




                                                             VEGAANINEN OMENATOSCAKAKKU


4 dl Vehnäjauhoja

2 dl sokeria

100g margariinia

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaurajuomaa

1 tl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria


Väliin 

 3-4 Omenalohkoja 


Kuorrutus

100g g mantelilastuja

margariinia 50 g

vehnäjauhoja 2 rkl

Kaurajuomaa 1 rkl 

Sokeria 1dl 


-  Lämmitä uuni 200 asteeseen

- Lisää irtopohjavuokaan leivinpaperi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kaurajuoma, sitruunamehua sekä sulatettu voi 

- Sekoita taikina ja lisää irtopohjavuokaan.

- Leikkaa omenoista ohuista lohkoja ja lisää taikinan  päälle

 - Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min

- Sillä välin kun kakku on uunissa valmistaa kuorrutus

-Lisää kattilaan kaikki aineet ja lämmitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan

-Ota kakku uunista ja lisää kuorrute päälle

-Anna kakun olla vielä uunissa noin 15-25 min. 




Kommentit

Suositut tekstit