Vegaaninen omenatoscakakku
Syksyllä saatiin muutamia kertoja omenoita. Niitä alkoi jossain vaiheessa olemaan niin paljon, että piti lopulta laittaa pakkaseen talteen, joista tein sitten omenasosetta tuorepuuroa varten.
4 dl Vehnäjauhoja
2 dl sokeria
100g margariinia
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurajuomaa
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Väliin
3-4 Omenalohkoja
Kuorrutus
100g g mantelilastuja
margariinia 50 g
vehnäjauhoja 2 rkl
Kaurajuomaa 1 rkl
Sokeria 1dl
- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Lisää irtopohjavuokaan leivinpaperi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kaurajuoma, sitruunamehua sekä sulatettu voi
- Sekoita taikina ja lisää irtopohjavuokaan.
- Leikkaa omenoista ohuista lohkoja ja lisää taikinan päälle
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min
- Sillä välin kun kakku on uunissa valmistaa kuorrutus
-Lisää kattilaan kaikki aineet ja lämmitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan
-Ota kakku uunista ja lisää kuorrute päälle
-Anna kakun olla vielä uunissa noin 15-25 min.
Kommentit
Lähetä kommentti