Kesäinen mansikkakakku

 



Olen tosi huono ollut tekemään täytekakkuja. Vegaanisena versiona olen enimmäkseen tehnyt juustokakun tyylisiä, joissa olenkin hyvin onnistunut.  Kesäisin mansikkakiilteellä ja pääsiäisenä mangokiilteellä. Viime vuosien aikana olen yhä enemmän innostunut leipomisesta ja jatkuvasti haluaisi kehittyä sekä oppia kaikkea uutta. 

Jossain vaiheessa töissä oli ihanaa vegaanisuudestani huolimatta, kun pääsi leipomaan, oppimaan siinä työn ohella leipomisesti hiukan enemmän lisää ja kehittymään työntekijänä. Joskus saatoin jopa kotona testailla niistä tuotteista vegaanisia versiota. Lopulta minut siirrettiin toiseen toimipisteeseen joka vähän masensi. Ehkä sitten vielä jonain päivänä pääsen taas leivonnaisten pariin oppimaan lisää.

Olin todella yllättynyt kuitenkin siitä, että tästä kakusta tuli sellainen kostea eikä jäänyt mitenkään kuivaksi. Ehdottomasti pitää testailla muillakin kakkupohja resepteillä
 ja katsoa mikä toimii parhaiten. Kiinnostaisi erityisesti suklaakakun tekeminen, joten ehkä se on seuraava haaste itselleni. 

Täytteeksi laitoin mansikkahilloa ja vegaanista kermavaahtoa, johon olin vielä sekoittanut lemon curdia. Koristelu ei nyt mitenkään erikoinen ollut, koska tajusin ettei meillä ollut mitään erikoista tyllaa, joten ei se auttanut kuin saksilla leikata pursotinpussiin joitakin kuvioita. Loppujen lopuksi kakku maistui aivan taivaallisen hyvälle. Ehkä seuraavan kerralla uudestaan, mutta paremmalla pursotuksella. täytteitä jäi vähän ylikin, mutta sehän ei haitannut. 

Pohjan ohjeen löysin Annin uunissa blogin kautta ohjeen, jota käytin apuna. mutta kotiliedellä oli myös aika helpon oloinen kakkupohja resepti. Lopulta päädyin testailemaan tätä versiota, koska vaikutti aika helpolta tällaiselle aloittelijalle






MANSIKKAKAKKU

Pohja

 4 dl Vehnäjauhoja

2 dl Sokeria

1,5 tl Leivinjauhetta

3 dl Kaurajuomaa

1 dl Öljyä

1 rkl Valkoviinietikkaa

0,5 tl Vaniljasokeria


Täyte:

1 prk Flora Plant Cream

1 prk Dreamy Lemon Curd

(vaniljasokeria)

n. 1-2 dl Mansikkahilloa


Kostutus:

 Kaurajuomaa


Koristelu:


Tuoreita mansikoita

Syötäviä orvokkeja





- Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi

- Sekoita erikseen kuivat aineet sekä nesteet 

- Yhdistä kuivat aineet ja nesteet. 

- Sekoita taikina

- Lisää irtopojan vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat

- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45 min - 1h

- Muista tarkkailla kakkua ja tarkistaa kypsyys esim. grillitikulla 


-Vatkaa vegaaninen kerma vaahdoksi ja  lisää osa kermasta lemon curd joukkoon, sekoittele ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria

-Leikkaa jäähtynyt kakkupohja ja kostuta kevyesti kaurajuomalla

- Lisää pohjalle mansikkahillo ja päälle kerma & lemon curd 

Koriste kakku lopulla kermalla, mansikoilla ja syötävillä orvokeille tai mitä ikinä keksitkään







Kommentit

Suositut tekstit