Jouluinen Banaanikakku
Joulun aikoihin tulee aina kuivakakkuja testailtua. Tällä kertaa päätin kokeilla banaanikakkua, jotta pääsen eroon ylimäärisitä banaaneista, jotka olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Samalla oli myös Virosta ostettua tummaa suklaata josta en niin hirveästi pitänyt, mutta sopi tähän todella hyvin. Olin todella yllättynyt miten hyvää kakusta tuli.
JOULUINEN BANAANIKAKKU
4 Banaania
150 g Vegaanista margariinia
2 dl Sokeria
5 dl Vehnäjauhoja
200 g Tummaa suklaata
2 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Kanelia
1 tl Neilikkaa
Kuorrutus
2 rkl sokeria
3 dl Tomusokeria
½ dl Vegaanista kermaa
50 g Vegaanista margariinia
Vuokaan
Korppujauhoja
Vegaanista margariinia
- Vaahdota margariini ja sokeri
- Muussaa banaanit haarukalla
- Sulata suklaa mikrossa
- Lisää muussatut banaanit sekä suklaa kulhoon ja sekoita.
- Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää joukkoon
- Voitele vuoka ja lisää korppujauhot
- Kaada taikina vuokaan
- Paista uunissa 180 asteessa noin tunnin ajan
- Anna kakun jäähtyä kunnolla
- Valmista kuorrute : Sulata sokeri, lisää joukkoon margariini. Sekoittele kunnes margariini on sulanut. Lisää joukkoon vielä kerma. Sekoita kunnes seos hieman kiehahtaa ja ota pois levyltä. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita. Lisää kuorrute kakun päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti