Seitankinkku
Joulu on aivan pian muutaman viikon päästä täällä, joten aloin kaivelemaan vanhoja joulureseptejä esiin, joista osan olinkin tallentanut luonnoksiin, mutta en ikinä julkaissut ja yksi niistä oli tämä seitanin ohje. Se onkin yksi joulupöydän suosikki ruuista.
Seitan on kuulunut joulupöytään tosi pitkän ajan ja melkeinpä samalla ohjeella aina olen mennyt. Joskus tietysti hiukan muokkaillut vuosien varrella ohjetta tai testaillut uutta tapaa miten tästä tulisi vielä parempi. Tietysti aina on hieman parannettavaa mitä voisi seuraavalla kerralla tehdä vielä paremmin.
Joitakin vuosia sitten äiti ehdotti mitä jos koittaisin paistaa seitanin paistopussissa ja se on osoittautunut erittäin hyväksi ideaksi, joka hieman on lyhentänyt paistoaikaa, mutta pitää vähän varoa ettei liian pitkäksi aikaa unohda uuniin.Seitankinkku
Kuivat-aineet:
800g Gluteenijauhoja
1,5 dl Soijajauhoja
1,5 dl Kikhernejauhoja
1,5 tl Paprikajauhetta
1 tl Inkiväärijauhetta
Liemi:
1,5 dl Soijakastiketta
1 dl Öljyä
n. 5 dl Vettä
4 rkl Sinappia
2 rkl Savuaromia
Marinadi:
1 dl Öljyä
2-4 rkl Soijakastiketta
2-3 rkl Chilikastiketta
2 rkl Valkoviinietikkaa
2-3 rkl Sinappia
1 dl Vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään
Tee liemi ja yhdistä kuivien aineiden joukkoon
Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan
Tee massasta pyöreä pallo
Valmista marinadi ja lisää seitanin päälle
Kääri seitan folioon tai paistopussiin
Anna olla ainakin yön yli jääkaapissa
Paista uunissa 180 asteessa 1h jos paistat savustuspussissa, 1,5 h jos käytät foliota. Muista käännellä puolessa välissä seitania
Kommentit
Lähetä kommentti