Seitankinkku

Joulu on aivan pian muutaman viikon päästä täällä, joten aloin kaivelemaan vanhoja joulureseptejä esiin, joista osan olinkin tallentanut luonnoksiin, mutta en ikinä julkaissut ja yksi niistä oli tämä seitanin ohje. Se onkin yksi joulupöydän suosikki ruuista. 

Seitan on kuulunut joulupöytään tosi pitkän ajan ja melkeinpä samalla ohjeella aina olen mennyt. Joskus tietysti hiukan muokkaillut vuosien varrella ohjetta tai testaillut uutta tapaa miten tästä tulisi vielä parempi. Tietysti aina on hieman parannettavaa mitä voisi seuraavalla kerralla tehdä vielä paremmin.

Joitakin vuosia sitten äiti ehdotti mitä jos koittaisin paistaa seitanin paistopussissa ja se on osoittautunut erittäin hyväksi ideaksi, joka hieman on lyhentänyt paistoaikaa, mutta pitää vähän varoa ettei liian pitkäksi aikaa unohda uuniin.



Seitankinkku


Kuivat-aineet:

800g Gluteenijauhoja

1,5 dl Soijajauhoja

1,5 dl Kikhernejauhoja

1,5 tl Paprikajauhetta

1 tl Inkiväärijauhetta


Liemi:

1,5 dl Soijakastiketta

1 dl Öljyä

n. 5 dl Vettä

4 rkl Sinappia

2 rkl Savuaromia


Marinadi:

1 dl Öljyä

2-4 rkl Soijakastiketta

2-3 rkl Chilikastiketta

2 rkl Valkoviinietikkaa

2-3 rkl Sinappia

1 dl Vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään

Tee liemi ja yhdistä kuivien aineiden joukkoon

Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan

Tee massasta pyöreä pallo 

Valmista marinadi ja lisää seitanin päälle 

Kääri seitan folioon tai paistopussiin

Anna olla ainakin yön yli jääkaapissa

Paista uunissa 180 asteessa 1h jos paistat savustuspussissa, 1,5 h jos käytät foliota. Muista käännellä puolessa välissä seitania






Kommentit

Suositut tekstit